Υλικά
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
• 200 γρ κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• 20 ml ελαιόλαδο
• 5 γρ ζάχαρη
• 20 ml ξίδι μπαλσάμικο
• Αλάτι
Για την pasta
• 300 γρ χυλοπίτες
• 150 γρ ανθότυρο
• 50 γρ παρμεζάνα
• 1 κτ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Αλατίζουμε κατά βούληση και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσό χρώμα και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη. Την αφήνουμε να γίνει καραμέλα, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαγειρευτεί πλήρως το κρεμμύδι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες χυλοπίτες και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε 5-6 κ. τ.σ. νερό (από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά). Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χοντροσπάμε μέσα το ανθότυρο.