30.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧταποδόσουπα
spot_img

Χταποδόσουπα

-

2 με 3 μικρά χταπόδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες, σε κύβους
3 καρότα, σε κύβους
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
250γρ. κριθαράκι
1 κιλό ντομάτες ώριμες, περασμένες στο μπλέντερ
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό
λίγο ξύδι
200γρ. ελαιόλαδο
χυμό από 3 λεμόνια
κόκκινο πιπέρι
μαύρο πιπέρι
κύμινο
αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεματάτε τα χταπόδια και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Κρατάτε το ζουμί τους. Ρίχνετε σε μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, το λάδι και βράζετε για 20 λεπτά. Κατόπιν βάζετε το κριθαράκι, το κομμένο χταπόδι και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε το χταποδόζουμο, τις ντομάτες και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-15 λεπτά.

Ρίχνετε κατόπιν τον πελτέ, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ξίδι και τα μπαχαρικά, δοκιμάζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζετε την χταποδόσουπα από τη φωτιά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού.

spot_img
spot_img