Υλικά
• 1 κιλό χταπόδι
• 1 κ. σούπας ούζο
• μισή κούπα τριμμένο ψωμί ολικής
• Χυμό 2 λεμονιών
• 2 κ.γ. Δυόσμος αποξηραμένος
• 1 κ.γ. Θριμπι
• Μαύρο πιπερι
• Αλάτι 1 κ.γ.
• 1 μεγάλο κρεμμύδι στο μπλέντερ
• 2 κρεμμυδάκια φρεσκα ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ. σούπας ξύδι
• Ελαιόλαδο 2 κ. σούπας
• 3 κ. σούπας αλεύρι
Για το πανάρισμα
* 5 κ. σούπας αλεύρι
* 2 κ. σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι για 30 λεπτά στην κατσαρόλα. Το κόβουμε κομμάτια και το βάζουμε σε μούλτι μέχρι να γίνει κιμάς. Χτυπάμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ψωμί σε μούλτι. Προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι μας να ενωθούν καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο το μίγμα για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από το μίγμα για το πανάρισμα. Τηγανίζουμε σε ζεστό φυτικό έλαιο ή ελαιόλαδο, έως να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
