17.1 C
Athens
Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧοιρινό ψαρονέφρι με σόγια ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ
spot_img

Χοιρινό ψαρονέφρι με σόγια ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

-

Υλικά
• 1 ½ κιλά χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι άπαχο
• ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
• 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο
• ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
• 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• ½ φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
• 1 μέτριο σέλινο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το κρασί, σάλτσα σόγιας, το πιπέρι και το σκόρδο. Βάζουμε το χοιρινό κομμένο σε φέτες σε σακούλα τροφίμων. Σφραγίστε τη σακούλα και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από τη μαρινάδα.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το χοιρινό Καφέ για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή, προσθέστε τη μαρινάδα, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο. Κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζουμε 10-12 λεπτά σερβίρετε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

spot_img
spot_img