20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧοιρινό με τσιγαριστά χόρτα
spot_img

Χοιρινό με τσιγαριστά χόρτα

-

Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, καυκαλήθρες, ζοχοί, πράσα, τσουκνίδες, μάραθο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, συμπληρώνετε 3 ποτήρια νερό και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο επιπλέον νερό. Στο μεταξύ κόβετε όλα τα χορταρικά στη μέση και μόλις μαλακώσει το κρέας τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη. Πέντε λεπτά πριν το τέλος σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

spot_img
spot_img
spot_img