Υλικά
- 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι και δυόσμο για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις χοιρινές πανσέτες και ψήνουμε για 5- 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ελαφρώς. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα σοτάρουμε για άλλα 3- 4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να βράσει για 1- 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη. Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι οι πανσέτες και τα λαχανικά να μαλακώσουν εντελώς. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και δυόσμο.