27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧοιρινές μπριζόλες με σόγια και μέλι
spot_img

Χοιρινές μπριζόλες με σόγια και μέλι

-

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
1 πρέζα θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση
2 κ. γλ. λάδι, ή όσο χρειάζεται
Αλάτι κατά βούληση
1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και την λαδώνουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μελιού-σόγιας σε ένα μικρό μπολ και το φυλάμε για αργότερα. Αλείφουμε τις μπριζόλες με λάδι και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα, για 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα ψυχρότερο σημείο της σχάρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο, αλείφοντας και τις δύο πλευρές με άφθονο γλάσο μελιού- σόγιας, μέχρι οι μπριζόλες να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό τους, περίπου 3 έως 4 λεπτά ακόμα.
Ενώ οι μπριζόλες ψήνονται στη σχάρα, αλείφουμε τις φέτες κρεμμυδιού με λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήνουμε τις φέτες κρεμμυδιού στο γκριλ μέχρι να γίνουν διάφανες και να ροδίσουν, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.

spot_img
spot_img