11.6 C
Athens
Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣCheesecake με μέλι και καρύδια
spot_img

Cheesecake με μέλι και καρύδια

-

Υλικά
• 50 γρ. σαβαγιάρ
• 130 γρ. βούτυρο
• 525 γρ. τυρί κρέμα
• 300 γρ. γιαούρτι (έως 2% λιπαρά)
• 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
• 6 φύλλα ζελατίνης
• 95 γρ. ζάχαρη
• 75 γρ. καρύδια
• Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζετε τα σαβαγιάρ σε μια σακούλα και τα θρυμματίζετε. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με τα σαβαγιάρ. Στρώνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι (όπου έχετε απλώσει μια λαδόκολλα) και πιέζετε ώστε να δημιουργηθεί η βάση.
Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 10’, προσθέτετε 75 γρ. από τη ζάχαρη, ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν τα φύλλαζελατίνης και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το νερό με τη ζελατίνη και τη ζάχαρη μέσα στη κρέμα με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σε ένα τηγάνι, βάζετε τα καρύδια, 20 γρ ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να καραμελώσουν τα καρύδια. Προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και ανακατεύετε για ακόμα 1 με 2 λεπτά. Αφήνετε τα καραμελωμένα καρύδια σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν. Διακοσμείτε το Cheesecake με τα καραμελωμένα καρύδια και το μέλι.

spot_img
spot_img