25.4 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧαλβάς με Σοκολάτα ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Χαλβάς με Σοκολάτα ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
• 200 γρ. σιμιγδάλι ρυζιού χωρίς γλουτένη
• 100 γρ. καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη
• 100 γρ. ηλιέλαιο
• 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη χωρίς γλουτένη
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι
• 700 γρ. νερό
• 400 γρ. ζάχαρη
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 1 φέτα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα και το πορτοκάλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση (1-2 λεπτά).
Για τον χαλβά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σιμιγδάλι ρυζιού, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι χωρίς να καεί.
Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το σιρόπι σταδιακά και πολύ προσεκτικά για να μην καούμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι μας και να δημιουργηθεί μια παχιά ζύμη
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη. Στρώνουμε το μισό μείγμα σε ένα τσέρκι πατώντας το με ένα κουτάλι.
Στο υπόλοιπο μισό μείγμα προσθέτουμε 100 γρ. από την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα στο τσέρκι και πατάμε με ένα κουτάλι να ισιώσουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια την λιωμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!

spot_img
spot_img