31.5 C
Athens
Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑρωματική ψαρόσουπα με ρύζι
spot_img

Αρωματική ψαρόσουπα με ρύζι

-

Υλικά
• 1 1/2-2 kg φρέσκο καθαρισμένο ροφό
• 3 μέτρια κρεμμύδια (χαραγμένα στα 4)
• 4 ολόκληρα καρότα
• 4 ολόκληρα κολοκυθάκια τρυφερά
• 5-6 μέτριες πατάτες (κομμένες στη μέση)
• 1/2 ματσ. Σέλινο
• 1/2 φλ. Καρολίνα (ή γλασέ ή κριθαράκι ψιλό)
• 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι και τον χυμό του
• Θυμάρι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψάρι μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρές φέτες. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, κόβουμε σε μικρά κυβάκια 0,5-1 εκ. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ. και στο τέλος ψιλοκόβουμε το σέλινο.
Όταν το ψάρι είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφαιρούμε το ψάρι με προσοχή από την κατσαρόλα με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας. Σουρώνουμε τον ζωμό, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε το ρύζι.
Ξεψαχνίζουμε το ψάρι πολύ προσεκτικά αφαιρώντας τα κόκαλα και κόβουμε το κρέας του ψαριού σε μικρά η μεγάλα κομμάτια ανάλογα με το πως τα θέλουμε μέσα στην σούπα.
Όταν τα λαχανικά μας είναι έτοιμα ρίχνουμε τo ψάρι μέσα στην σούπα και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
Σερβίρουμε με το θυμάρι ή με μυρωδικά της επιλογής μας, 2 κ.σ ελαιόλαδο στην κάθε μερίδα και φέτες από λεμόνι.

spot_img
spot_img