24.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό
spot_img

Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

-

Υλικά
• 1000 gr. αρνάκι χεράκι ή μπούτι
• 250 ml. ελαιόλαδο
• 3 μεγάλα λεμόνια
• Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
• Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους μερίδες.
Στύβουμε τα λεμόνια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. μέσα στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λεμόνι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε όσες ώρες χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί το αρνάκι!
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τα υγρά της κατσαρόλα και σωτάρουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Την αλμύρα δεν χρειάζεται να την βράσουμε αλλά αν χρειάζεται να βράσουμε τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν ξεχνάμε να τα στραγγίσουμε καλά!

spot_img
spot_img