Υλικά
Για το αρνί
• 1 κιλό αρνί μπούτι
• 1/4 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
• 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ
• 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας
• 300 ml γάλα
• 600 ml νερό
Εκτέλεση
Για το αρνάκι: Μαρινάρετε το αρνί με το ελαιόλαδο και το κρασί για τουλάχιστον μισή ώρα. Τοποθετείτε το αρνί σε γάστρα. Κάνετε σε αυτό δύο τρύπες και προσθέτετε μέσα το σκόρδο. Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σε σημείο που να έχει κενό η γάστρα, όχι πάνω στο κρέας. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2-2μιση ώρες περίπου στους 180ºC αέρα.
Για τον πουρέ: Βράζετε τα καρότα και τα πολτοποιείτε. Ετοιμάζετε τον πουρέ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας σε αυτόν τον πολτό καρότου.
