24.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑρνάκι με γλυκόξινη σάλτσα ροδιού από τη Σπάρτη
spot_img

Αρνάκι με γλυκόξινη σάλτσα ροδιού από τη Σπάρτη

-

Υλικά
2 κιλά αρνί ψαχνό
4 κουταλιές της σούπας ελασιόλαδο
4 ξερά κρεμμύδια
4 καρότα
6 σκελίδες σκόρδο
4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ροδιού
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το αρνί σε μικρές μερίδες, τις οποίες αλευρώνουμε ελαφρά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και λίγο νερό (το ελέγχουμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ½ με 2 ώρες.
Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα (όταν το κρέας δείχνει ότι γίνεται, αλλά κρατά ακόμα) ρίχνουμε το χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

 

spot_img
spot_img
spot_img