Υλικά
• 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 1 1/2 κ.σ. μαργαρίνη
• 1 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 300 γρ. σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
• 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 1 κ.σ. μαργαρίνη για 5΄-7΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στο σκεύος την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5΄ περίπου. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για 1΄-2΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αλείφουμε το ταψί με την υπόλοιπη μαργαρίνη και απλώνουμε προσεκτικά το φύλλο σφολιάτας. Σκεπάζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε τέλος με τα αυγά. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10΄ περίπου πριν την κόψουμε.