27.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑμπελόφυλλα τυλιχτά με τυρί και βασιλικό στο γκριλ
spot_img

Αμπελόφυλλα τυλιχτά με τυρί και βασιλικό στο γκριλ

-

Υλικά

  • 12 αμπελόφυλλα μεγάλα (αν είναι από βάζο τα ξεπλένετε να φύγει η αλμύρα και τα στραγγίζετε καλά)
  • 12 στρογγυλά κομμάτια φορμαέλλα πάχους περίπου 1,5 εκ. (ή παρόμοιο τυρί σε στρογγυλό σχήμα)
  • 12 φαρδιές λωρίδες λιαστής ντομάτας (πάχους περίπου 1,5 εκ.)
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα με το γυαλιστερό μέρος προς τα κάτω. Τοποθετούμε στην άκρη όπου υπήρχε το κοτσάνι μια φέτα τυρί και από πάνω μια λωρίδα λιαστή ντομάτα και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. Διπλώνουμε τις άκρες γύρω από το τυρί και τυλίγετε έτσι ώστε να καλυφθούν καλά τα υλικά και να γίνει σαν πακετάκι.

Τοποθετούμε τα πακετάκια σε πιάτο ή δίσκο με την «ραφή» προς τα κάτω. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να παγώσουν λίγο για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Ετοιμάζουμε το γκριλ. Όταν πυρώσει η αντίσταση βγάζουμε τα πακετάκια από το ψυγείο, τα αλείφουμε από όλες τις πλευρές με λάδι και τα τοποθετούμε στη σχάρα.

Ψήνουμε τα πακετάκια για περίπου 3-4 λεπτά γυρίζοντας μόνο μια φορά προσεκτικά για να μην σκορπίσουν. Πρέπει να πάρει χρώμα το αμπελόφυλλο χωρίς όμως να καεί. Μόλις αρχίσει το τυρί να λιώνει τα κατεβάζουμε από την σχάρα. Τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

 

spot_img
spot_img
spot_img