22.8 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ
spot_img

Αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ

-

Υλικά
14 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
7 φέτες ζαμπόν
250 gr. τυρί γκούντα τριμμένο
250 gr. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
70 gr. βούτυρο σε κομμάτια
3 αυγά μεγάλα
500 ml. γάλα
200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αφού βουτυρώσουμε καλά ένα πυρέξ, δημιουργούμε μία στρώση με τις φέτες του ψωμιού. Συνεχίζουμε με μία στρώση ζαμπόν. Απλώνουμε κατόπιν επάνω από το ζαμπόν τα κομμάτια του μπέικον. Πασπαλίζουμε με όλο το τυρί γκούντα και μία μικρή ποσότητα από το regato. Δημιουργούμε άλλη μία στρώση με φέτες ψωμιού. Πάνω στις φέτες του ψωμιού, τοποθετούμε κομμάτια από το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο των τυριών, καλύπτοντας καλά τις φέτες του ψωμιού.
Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα επάνω στο σουφλέ. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 30 έως 40 λεπτά.

spot_img
spot_img
spot_img