27.4 C
Athens
Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑγκινάρες παπουτσάκια
spot_img

Αγκινάρες παπουτσάκια

-

Υλικά
• 4 αγκινάρες φρέσκιες καθαρισμένες
• 250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
• 2 κ.σ αλεύρι
• 1 κ.σ βούτυρο
• 1/2 κούπα γάλα
• 1/2 κούπα χυμός τομάτας
• 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
• Λίγο νερό
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 κ.γ αλάτι
• 1 κ.γ πιπέρι
• 1 καρότο τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ξύλο καθαρίζουμε τις αγκινάρες καλά και το εσωτερικό τους. Έπειτα τις βράζουμε για 40 με 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τον κιμά με το τριμμένο μας κρεμμύδι. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί τον κιμά και ρίχνουμε έπειτα λίγο νεράκι και καπακώνουμε το φαγητό μας. Έπειτα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την τομάτα σε χυμό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη.
Σ αυτό το σημείο φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο μας και μετά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σπάμε ένα αυγό μετά στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας και αλατοπιπερώνουμε.
Για την συναρμολόγηση
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις αγκινάρες μας και τις γεμίζουμε με κιμά με ένα κουταλάκι. Στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ μας.

spot_img
spot_img