24.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑγκινάρες λαδολέμονο
spot_img

Αγκινάρες λαδολέμονο

-

Υλικά
• 8 αγκινάρες φρέσκιες
Για τη σως
• 5 κ. σ. ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κ. γ. μουστάρδα
• 1 κ. γ. μέλι
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Μεταφέρουμε το νερό σε κατσαρόλα, μαζί με τις αγκινάρες. Αλατίζουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για μισή ώρα περίπου.
Σε βαζάκι, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

spot_img
spot_img