Υλικά
• 5 αγκινάρες φρέσκες
• 1 λεμόνι
• 7 αυγά
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ¾ φλιτζανιού αρακά κατεψυγμένο, αποψυγμένο
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 150γρ. μανούρι ή μυζήθρα σπασμένη
• 1 μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το χυμό του λεμονιού και τις λεμονόκουπες για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες για 1 λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε τον αρακά, το σκόρδο και τα αυγά χτυπημένα καλά. Ρίχνουμε και το τυρί και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ανασηκώνεται με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να στερεοποιηθεί.