16.8 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠίτσα με γραβιέρα και λαχανικά
spot_img

Πίτσα με γραβιέρα και λαχανικά

-

Υλικά Για τη σάλτσα
• 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
• 1 μέτριο κολοκυθάκι
• 1 μέτρια μελιτζάνα
• 1 μέτρια πράσινη πιπεριά
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές Καλαμών
• 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
• αλάτι, πιπέρι
Για τη ζύμη
• 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
• 30 γρ. μαγιά
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα, αφού το ζεστάνουμε ώστε να γίνει χλιαρό. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό και προσθέτουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Το μυστικό είναι να την πατήσουμε να ξεφουσκώσει και να την αφήσουμε να ανέβει ξανά.
Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με λίγο Ελαιόλαδο και προς το τέλος (όταν μαλακώσουν οι μελιτζάνες) προσθέτουμε και ψιλοκομμένη τη σκελίδα του σκόρδου.
Σε ένα βαθύ κατσαρόλι ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το κολοκυθάκι ψιλοκομμένο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Βάζουμε με μια σπάτουλα τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και από πάνω κάνουμε μια στρώση με τη γραβιέρα που έχουμε ήδη τρίψει. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 180C στο μεσαίο ύψος του φούρνου.

spot_img
spot_img