Υλικά
Για την τάρτα
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
• 6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
• 200 γραμ. φράουλες κομμένες σε φέτες
• 2 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη
Για την κρέμα
• 250 γραμ. φυτική κρέμα (ή κρέμα γάλακτος)
• 20 γραμ. φρουκτόζη
• ½ βανίλια
Εκτέλεση
Για την τάρτα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175Ο c. Αλείφετε ένα ταψί με το βούτυρο, απλώνετε το φύλλο σφολιάτας από πάνω και το τρυπάτε με ένα πιρούνι. Απλώνετε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας ένα περιθώριο 1,5 εκατοστού γύρω-γύρω και στη συνέχεια τοποθετείτε τις φέτες φράουλας. Πασπαλίζετε με τη φρουκτόζη και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να πάρει χρώμα.
Για την κρέμα
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα, τη φρουκτόζη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή.
Συναρμολόγηση
Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε 20 λεπτά να κρυώσει. Την σερβίρετε χλιαρή και συνοδεύετε με κρύα κρέμα.