Υλικά
- 5 ποτήρια νερού αλεύρι
- 1 ποτήρι νερού καρύδια –χοντροκομμένα-
- ½ ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. σόδα
- ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 2 ½ ποτήρια νερού χυμός πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ πρέζα σκόνη γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύετε τα στερεά μεταξύ τους σε ένα μπολ και τα υγρά σε ένα άλλο μεγαλύτερο. Ενώνετε τα δύο μείγματα. Σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα τοποθετείτε το μείγμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50’- 60’. Στη μέση του ψησίματος χαμηλώνετε το φούρνο στους 170C. Το νηστίσιμο αυτό κέικ σερβίρεται συνήθως σιροπιασμένο (2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό καιμισό ποτήρι μέλι) και το σιρόπιασμα γίνεται με κρύο το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι.