Υλικά
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 10 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 μαρούλια
- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
- Χυμό από δύο λεμόνια
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε 3 λεπτά. Προσθέστε τα μαρούλια ψιλοκομμένα με τον άνηθο στην κατσαρόλα. Σβήστε με το κρασί μαζί και προσθέστε δυο κούπες νερό και το ρύζι και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε 20 λεπτά ώσπου να φουσκώσει το ρύζι. Σερβίρετε το φαγητό και αν θέλετε περιχύστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο χτυπημένο με το χυμό λεμονιού.