Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια τυριού
- 220 γρ. ιταλικό λουκάνικο
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 220 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 6- 8 λεπτά, σχεδόν θρυμματίζοντάς το. Προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση.
Σουρώστε τα τορτελίνια, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Προσθέστε τα τορτελίνια στη σάλτσα με αρκετό νερό μαγειρέματος για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και περιχύστε με το τυρί μασκαρπόνε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με κόκκινο πιπέρι.