Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
 - 2 κρεμμύδια
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 2 κ.σ. πελτέ
 - 80 ml κονιάκ
 - Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
 - 1 στικ κανέλας
 - 2 φύλλα δάφνης
 - ½ κ.γ. γαρύφαλλο
 - ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
 - 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
 - 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
 - Αλάτι- Πιπέρι
 - Ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρέας. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη κανέλα, τη δάφνη, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Κοιτάμε αν το μοσχάρι χρειάζεται και άλλα υγρά, προσθέτουμε την κολοκύθα και σιγοβράζουμε για άλλα 25-30 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.


                                    