Υλικά
- 16 γαρίδες Νο 2 ή 20 γαρίδες Νο 3 (φρέσκες ή κατεψυγμένες), με τα κεφάλια τους ακέραια αλλά καθαρισμένες από τα κελύφη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
- 2/3 κουτ. σούπας αλεύρι διαλυμένο σε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα κοπανισμένο σκόρδο (αν θέλουμε)
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1⁄2 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
Εκτέλεση
Αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα φαρδύ τηγάνι ή σε μια ανάλογη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για ελάχιστα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε γρήγορα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, το κρασί, το διαλυμένο αλεύρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Μετριάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο σκεύος με ό,τι υγρά έχουν αφήσει στο μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Για να γίνει το φαγητό πιο νόστιμο, πιέζουμε με ένα κουτάλι τα κεφάλια των γαρίδων μέσα στη σάλτσα ώστε να βγουν τα εύγευστα υγρά τους και να ανακατευτούν με τη σάλτσα. Σερβίρουμε, τις κρασάτες γαρίδες, με ρύζι πιλάφι ή λαχανικά στον ατμό ή ως πρώτο πιάτο με λεπτές φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.