Υλικά
- 300 γρ. λευκός ταραμάς
- 2 φλιτζ. τσαγιού ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη και στυμμένη
- 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια, σε πολύ ψιλά καρέ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε τον ταραμά σε ένα μεγάλο κομμάτι πανί, το δένουμε πολύ καλά και το βυθίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες. Εν συνεχεία στύβουμε πολύ καλά το δεμένο πανί, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο φεύγει η πολλή αλμύρα του ταραμά. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό και το αχνίζουμε για να μαλακώσει λίγο και να πιει όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε τον ταραμά σε ένα μπολ και τον ζυμώνουμε με το μισό ψωμί, να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ψωμί και τα μυρωδικά, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν παάουντερ και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να ροδίσουν οι ταραμοκεφτέδες.