Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 750ml κόκκινο κρασί
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. σούπας λάδι
- 100γρ. σύγκλινο κομμένο
- 200γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
- 200γρ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομματάκια. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα με το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και τη δάφνη. Βάζουμε το κρέας στη μαρινάδα για δύο ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε πρώτα το σύγκλινο και κατόπιν το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε δύο φλιτζάνια από τη μαρινάδα και βράζουμε το κρέας για μία ώρα ή μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε τα κεράσια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σερβίρουμε.