23 C
Athens
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧοιρινές πανσέτες στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά
spot_img

Χοιρινές πανσέτες στην κατσαρόλα με πατάτες και λαχανικά

-

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινές πανσέτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2- 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι και δυόσμο για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις χοιρινές πανσέτες και ψήνουμε για 5- 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ελαφρώς. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα σοτάρουμε για άλλα 3- 4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να βράσει για 1- 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη. Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι οι πανσέτες και τα λαχανικά να μαλακώσουν εντελώς. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και δυόσμο.

spot_img
spot_img