23 C
Athens
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΤηγανίτες πατάτες γεμιστές με τυρί
spot_img

Τηγανίτες πατάτες γεμιστές με τυρί

-

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • 2/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 120 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα. Όταν πάρει βράσει ρίχνουμε τις πατάτες τις, οποίες τις έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, μαζί με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.  τις παράτες κομμένες σε μικρά κομμάτια σε βραστό νερόΒάλτε μια κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Μετά από βράσιμο 10 λεπτών και αφού έχουν μαλακώσει οι πατάτες τις αφαιρούμε από την φωτιά. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι για να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Σχηματίζουμε ε μπάλες σε μέγεθος 1/4 φλιτζανιού και τις ισιώνουμε. Προσθέτουμε 2- 3 μικρά κυβάκια από το τυρί στο κέντρο και κλείνουμε τις μπάλες. Ισιώνουμε τη γεμιστή τηγανίτα απαλά σε έναν δίσκο. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.

spot_img
spot_img