Υλικά
- 260 γραμμάρια ρεβίθια μουλιασμένα
- 130 γραμμάρια ρύζι parboiled
- 40 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 30 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια στρογγυλά
- 8 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό μισού λεμονιού
- 1 κ. σ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε νερό
Εκτέλεση
Σε φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε 3 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά το ρύζι, τα ρεβίθια, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφαιρούμε τα καπάκια από τα κολοκυθάκια και την ψίχα τους. Τα γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μισό λίτρο νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά.
Ρίχνουμε το περισσότερο από το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα σε μπολ με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το corn flour. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την κινούμε για να πάει παντού η σάλτσα. Ρίχνουμε το άνηθο κι αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.