Υλικά
• 300 γραμμάρια σκληρό κατσικίσιο τυρί
• 5 φρέσκα αυγά
• 1 λίτρο κατσικίσιο γάλα
• 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σας χρειαστεί για να γίνει ο χυλός ομοιόμορφος
• 1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε μια βαθειά λεκάνη βάζουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το ελαιόλαδο που είναι για το τηγάνισμα, και αρχίζουμε με ένα σύρμα να τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Στα σπίτια χρησιμοποιούσαν δυο πιρούνια πλεγμένα για το χτύπημα. Συνεχίζουμε το ανάδεμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό στο επίπεδο των λουκουμάδων. Το αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει.
Στο βαθύ μας τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και μετριάζουμε την φωτιά. Με ένα κουτάλι κόβουμε κουταλιές που ρίχνουμε στο καυτό λάδι και αφού σηκωθούν από τον πυθμένα του τηγανιού σχεδόν μόνες γυρίζουν πλευρά. Μόλις ροδίσουν με μια αράχνη τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να σουρώσουν από το λάδι, και σερβίρουμε ζεστές. Εάν τις προσφέρετε ως μέρος του γεύματος ταιριάζουν πολύ με όσπρια και κόκκινο ξηρό κρασί.
