28.6 C
Athens
Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΚριθαράκι με 3 είδη ντομάτας και βασιλικό ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ
spot_img

Κριθαράκι με 3 είδη ντομάτας και βασιλικό ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ

-

Υλικά
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
• 2 κ.σ. ντοματοπελτές
• 500g ντοματίνια
• 20 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 300g κριθαράκι
• 1000 ml νερό
• 10 φύλλα βασιλικό
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, να λαδωθεί καλά, περιχύνουμε με το νερό ή τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές ενδιάμεσα. Δοκιμάζουμε το κριθαράκι και, αν είναι ακόμα σκληρό, προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε 2-3 λεπτά ακόμα.
Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον βασιλικό, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι να σταθεί για περίπου 3 λεπτά.

spot_img
spot_img