28.4 C
Athens
Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣPlant-based τυρόμπαλα από αμύγδαλα ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ
spot_img

Plant-based τυρόμπαλα από αμύγδαλα ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ

-

Υλικά
• 150 γρ λευκά ωμά αμύγδαλα (μουλιασμένα σε καυτό νερό για 1 ώρα)
• 120 γρ. νερό (από το μούλιασμα)
• 2 κ. σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
• 3 κ. σ. διατροφική μαγιά χωρίς γλουτένη
• 3 κ. σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κ. γ. σκόνη σκόρδου
• 1/2 κ. γ. αλάτι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σουρώνουμε τα αμύγδαλα από το νερό και τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τον χυμό, τη μαγιά, το λάδι, τη σκόνη σκόρδο, το αλάτι και το νερό (που κρατήσαμε). Τα μεταφέρουμε σε καθαρή πετσέτα, τη σφίγγουμε καλά και την ακουμπάμε σε σουρωτήρι στερεωμένο σε μπολ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να στραγγίξει. Μεταφέρουμε την τυρόμπαλα σε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

spot_img
spot_img