Υλικά
• 6 καλαμάρια καθαρισμένα
• 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
• 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
• 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι –πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
• 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
• 2 ποτήρια νερό ζεστό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια, και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί μας και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Μετά προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε μαζί με αλάτι πιπέρι πάπρικα κουρκουμά. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 40 με 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. Μόλις δέσει η σάλτσα μας σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
