Υλικά
• 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
• 100 γρ πλιγούρι
• 1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
• 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι
• 1 κ. γ. πάπρικα
• 1 κ. γ. σκόνη σε σκόρδο
• 200 γρ. χυμό ντομάτας
• 1 λίτρο νερό
• 50 γρ ελαιόλαδο
• 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το πλιγούρι και καυτό νερό, να καλύψει το πλιγούρι. Αφήνουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι (πατάμε το κρεμμύδι με το χέρι να φύγουν τα υγρά του), το πλιγούρι, τον κιμά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, τον χυμό ντομάτας, λίγο πάπρικα, σκόρδο, ελαιόλαδο και τις πατάτες. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια προσεχτικά. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
