32.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΜακαρόνια με σιτάκα από την Κάσο
spot_img

Μακαρόνια με σιτάκα από την Κάσο

-

Υλικά
• 1 πακέτο πέννες-
• 300-400 γρ. σιτάκα (τυρί της Κάσου)
• λίγο αλάτι
• 4-5 κρεμμύδια
• 3 κ. σ. βούτυρο γάλακτος
• 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το τσίκνωμα. Σε μεγάλο τηγάνι, τοποθετούμε το βούτυρο γάλακτος και το ελαιόλαδο, και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν αρκετά, και εάν οι πέννες μας δεν είναι ακόμα έτοιμες, σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Χρειάζεται προσοχή να μην αρπάξουν, οπότε να τα κοιτάτε! Κανονικά η όλη διαδικασία αυτού του φαγητού, εκτελείται παράλληλα-τσίκνωμα με πέννες. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε το τσίκνωμα ακόμη και μια ημέρα πριν, και να το χρησιμοποιήσετε την ώρα που θέλετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ-σουπιέρα, ενώνουμε την σιτάκα με 1/2 κούπα νερό από τις πέννες που βράζουν, και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα, να γίνει μια ρευστή κρέμα. Λίγο πριν τελειώσουν να βράζουν τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε ξανά τα κρεμμύδια, για να είναι έτοιμα για να γαρνίρουμε τα μακαρόνια μας.
Όταν οι πένες βράσουν, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με την σιτάκα, ανακατεύοντας να πάει παντού. Τις τοποθετούμε στην πιατέλα που θα τις σερβίρουμε. Περιχύνουμε με το κρεμμύδι και το καυτό βούτυρο. Σερβίρουμε παίρνοντας λίγο τσίκνωμα σε κάθε κουταλιά, και σερβίρουμε αμέσως!

spot_img
spot_img