32.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΧοιρινό λεμονάτο με κολοκυθάκια, πατάτες και μαρούλι
spot_img

Χοιρινό λεμονάτο με κολοκυθάκια, πατάτες και μαρούλι

-

Υλικά
• 800 γρ χοιρινό σπάλα χωρίς κόκαλο
• 2 μεγάλα κολοκύθια
• 3 πατάτες μέτριες
• 7-8 φύλλα μαρούλι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε καρέ ή φέτες
• 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο και άνηθο
• 3/4 από κρασοπότηρο λάδι
• 1 κ. γλ. Αλάτι
• 1/2 κ. γλ. πιπέρι ή λιγότερο
• 1 λεμόνι χυμό
• 1 κ. γλ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρούς κύβους, το κρεμμύδι σε φέτες και τα κολοκύθια στη μέση και κάθε μισό στα τέσσερα. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε το κρέας. Το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας λίγο νερό,αν χρειαστεί.
Στο τηγάνι σωτάρουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι νερό στο τηγάνι, όταν έχει κρυώσει λίγο, να πάρουμε ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Αφού βράσει 20-30 λεπτά το κρέας προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και το μαρούλι με το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει.
Στο τέλος διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού. Αν έχει πολλά υγρά προσθέτουμε στο μείγμα και ένα κουταλάκι κορν φλάουρ. Αναμειγνύουμε και ρίχνουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά.

spot_img
spot_img