27.9 C
Athens
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠανακότα πεπόνι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Πανακότα πεπόνι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
• 300g κρέμα γάλακτος
• 250g πεπόνι (σάρκα καθαρισμένη)
• 4 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
• 125 ml νερό
• 1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός
• 50g ζάχαρη
• 6 ζελατίνες μικρές (10 γρ.)
Για το σερβίρισμα
• λίγο πεπόνι
• κορφούλες δυόσμου

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη για 5-6 λεπτά, να φουσκώσει.
Ετοιμάζουμε ένα αφέψημα με το νερό και τον ξερό δυόσμο και, αφού το σουρώσουμε, διαλύουμε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη.
Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με τη διαλυμένη ζελατίνη και τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου και ενώνουμε με την κρέμα. Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε κανάτα, περνώντας το από σήτα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 5-6 μικρά ποτήρια και το αφήνουμε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
Με κουταλάκι παριζιέν κόβουμε μπαλίτσες πεπονιού –αν δεν έχουμε, κόβουμε με μαχαίρι κυβάκια– και διακοσμούμε τις πανακότες πριν τις σερβίρουμε, μαζί με φυλλαράκια ή κορφούλες δυόσμου.

spot_img
spot_img