21.7 C
Athens
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣουφλέ μελιτζάνας
spot_img

Σουφλέ μελιτζάνας

-

Υλικά

• 6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 3 αυγά
• 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 120 ml φρέσκο γάλα
• 250 γρ. ανθότυρο
• 250 γρ. φέτα
• 2 ντομάτες, σε ροδέλες
• 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
• αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10΄. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 8΄-10΄. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Αποσύρουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί κάνουμε μία στρώση μελιτζάνας.
Ανακατεύουμε τα δύο τυριά θρυμματισμένα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τη μελιτζάνα. Περιχύνουμε με σάλτσα και το μισό μείγμα αυγού. Καλύπτουμε με δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με τα τυριά, τη σάλτσα και το υπόλοιπο μείγμα αυγού. Προσθέτουμε μια ακόμα στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και φρυγανιά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήνουμε στους 180°C για 45΄.

spot_img
spot_img