20.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓλυκόξινο κοτόπουλο με βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης
spot_img

Γλυκόξινο κοτόπουλο με βερίκοκα και φιστίκια Αιγίνης

-

Υλικά

• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε μπουκιές
• 6 βερίκοκα κομμένα στα 4
• 1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
• 1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
• 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φέτες
• 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
• 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
• 4 κουτ. γλυκού σόγια σος
• 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
• ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
• ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ. Βάζετε στη φωτιά το γουόκ να κάψει καλά. Ρίχνετε το λάδι, το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Ρίχνετε τη σόγια σος, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό από το λεμόνι και λίγο ζωμό. Βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Παράλληλα, σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τα βερίκοκα με λίγο βούτυρο και τα προσθέτετε στο κοτόπουλο. Βράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και το φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

spot_img
spot_img