Για τα μπιφτέκια:
800 γρ. κιμάς κοτόπουλο, από στήθος
1 αυγό
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα Λαχανικά:
2 Κλασικούς Κύβους Λαχανικών
500 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
2 κρεμμύδια, κομμένα κυδωνάτα
1 κ.σ. μουστάρδα
3 καρότα, κομμένα σε μπαστούνια
4 παντζάρια, κομμένα στα τέσσερα
80 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμός πορτοκάλι
40 γρ. μουστάρδα
Θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. ρίγανη (ξερή)
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια (βρέχουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα) και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να ξεκουραστούν.
Σε μεγάλο ταψί ρίχνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, σκεπάζουμε με αλουμινάχαρτο και ψήνουμε στους 180 °C (σε προθερμασμένο φούρνο) για μισή ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια με προσοχή πάνω στα λαχανικά.
Βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C για 10΄ από κάθε πλευρά.
Για να δούμε αν τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, κόβουμε ένα-ένα στη μέση (το χρώμα του κιμά πρέπει να είναι γκρίζο-λευκό, δίχως κόκκινα ή ροζέ σημεία).
Σερβίρουμε το πιάτο όσο είναι ακόμα ζεστό.