25.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΨάρι Λαβράκι Αλα Siciliana ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Ψάρι Λαβράκι Αλα Siciliana ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
• 4 φιλέτα λαβράκι (180 γρ. το καθένα)
• 50 ml ελαιόλαδο
• 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο
• 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• 30 γρ. ελιές εκπυρηνωμένες, κομμένες σε ροδέλες
• 200 ml λευκό κρασί
• 24 ντοματίνια κομμένα στη μέση
• 25 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
• 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• πιπέρι
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το κάθε φιλέτο ψαριού σε 2-3 κομμάτια.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο εμινσέ και το σκόρδο ψιλοκομμένο μπρινουάζ για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε τη μισή ποσότητα από τα υλικά που σοτάραμε στο τηγάνι.
Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού, προσέχοντας η πλευρά του δέρματος να είναι προς τα πάνω.
Καλύπτουμε τα φιλέτα με τα υπόλοιπα υλικά από το τηγάνι και βάζουμε λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Σκορπάμε από πάνω τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ασέ και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και σερβίρουμε, όσο ακόμα είναι ζεστό.

spot_img
spot_img