36.8 C
Athens
Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣουπιές με σπανάκι της γιαγιάς από την Σίφνο
spot_img

Σουπιές με σπανάκι της γιαγιάς από την Σίφνο

-

Υλικά
• 1 κιλό σουπιές καθαρισµένες
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο
• 2 μέτρια ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
• 1 ψιλοκομμένο πράσο
• 6-8 φρέσκα κρεμμύδια
• 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
• 1/2 ματσάκι άνηθο
• 1/2 ματσάκι μάραθο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε το μελάνι τους στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές χωρίς λιπαρή ουσία και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Όταν αλλάξουν χρώμα, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους. Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε τα υλικά για τις σουπιές με σπανάκι μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5΄. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να πέσει όγκος τους. Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι τις σουπιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του. Στα τελευταία 5΄ του βρασμού, στύβουμε το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μάραθο. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με το λάδι του.

spot_img
spot_img