15 C
Athens
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣBanana Bread ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
spot_img

Banana Bread ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

-

Υλικά
• 110 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
• 180 γρ. μέλι
• 240 γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη
• 1,5 κ. γ. μαγερική σόδα
• 1 κ. γ. baking powder
• 1πρέζα αλάτι
• 1 κ. γ. βανίλια εσάνς
• 1 κ. γ. κανέλα
• 450 γρ. μπανάνες πολύ ώριμες (ξεφλουδισμένες)
• 2 αυγά
• 100 γρ. καρύδια (ελαφρώς σπασμένα στο μούλτι)
• 2 ασπράδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μία μακρόστενη φόρμα για κέικ ή δύο μικρότερες. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και με το ‘φουέ’ χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρατέψει
Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder, το αλάτι, τη βανιλίνη, την κανέλα και τα καρύδια
Σε ένα ρηχό πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες πολύ καλά, πιέζοντας με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, τις προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ χαμηλώνοντας τη ταχύτητα σε μέτρια και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τα ασπράδια
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα ομογενοποιούμε στο μείγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
Για μια μεγάλη φόρμα ψήνουμε για 50 λεπτά (ενώ για 2 μικρότερες 5 λεπτά λιγότερο) ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το κεντρικότερο σημείο. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει (αν αντέξουμε) για 1 ώρα!

spot_img
spot_img