14.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΑγριογούρουνο λουκούμι
spot_img

Αγριογούρουνο λουκούμι

-

Υλικά
• 1500 γρμ. Αγριογούρουνο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 ντομάτες ώριμες
• 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
• 4 φύλλα δάφνης
• 5-6 κόκκους μπαχάρι
• 1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα κράνα
• Αλάτι –πιπέρι- ρίγανη
• 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
• 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
• 1/2 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα
• 3-4 κουταλιές σούπας ξύδι
• 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
• 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κομμάτια κρέας (δύο τρεις φορές).
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε νερό με το ξύδι να σταθούν δύο ώρες. Ξεπλένουμε. Στεγνώνουμε τα κομμάτια. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά, εκτός από το μπαχάρι.. Περνάμε τα κομμάτια από το μείγμα άλευρου.
Βάζουμε τώρα στη χύτρα το μισό ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Στη συνέχεια σβήνουμε με μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τώρα το χοντροκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο στη κατσαρόλα να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη ντομάτα, το χυμό και τη μαρμελάδα. Διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε για 30-40 λεπτά να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ό,τι αλλά θέλουμε.

spot_img
spot_img