9.1 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣτήθος κοτόπουλου με κρούστα μυρωδικών χωρίς γλουτένη
spot_img

Στήθος κοτόπουλου με κρούστα μυρωδικών χωρίς γλουτένη

-

Υλικά
• 25 γρ. Corn Flakes
• 4 στήθη κοτόπουλου
• 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
• 75 ml ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι
• 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 1 μάτσο μαϊντανό
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
Προαιρετικά: 2 κ.σ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
Για το σερβίρισμα μαϊντανός
Εκτέλεση
Αλάτισε με 1 κ.γ. αλάτι τα στήθη κοτόπουλου. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει και σε φούρνο και τσιγάρισε τα στήθη κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Κόψε το λεμόνι στη μέση. Στύψε το χυμό (1 κ.σ.) και κράτα το στην άκρη. Κόψε το λεμόνι σε φέτες και τοποθέτησέ τις ακριβώς κάτω από το κοτόπουλο πάνω στο τηγάνι.
Βάλε το μαϊντανό, τα 50 ml. από το ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε πολτοποιητή και λιώσε τα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Πρόσθεσε τα corn flakes και θρυμμάτισέ τα λίγο. Κάλυψε γύρω-γύρω τα στήθη κοτόπουλου με τη σάλτσα βοτάνων. Ψήσε στο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά ή μέχρι τα στήθη κοτόπουλου να ψηθούν καλά. Σέρβιρε με φύλλα μαϊντανού.

spot_img
spot_img