10.9 C
Athens
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΣοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι για διαβητικούς
spot_img

Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι για διαβητικούς

-

Υλικά
• νερό 800 γραμμάρια
• στέβια 180 γραμμάρια κρυσταλλική
• γάλα σε σκόνη 2 κουταλιές της σούπας 0%
• κακάο 4 κουταλιές της σούπας 1%
• αλεύρι αμυγδάλου 1 κουταλιά της σούπας
Για το Κέικ
• αυγά 4
• στέβια 80 γραμμάρια κρυσταλλική
• ηλιέλαιο 150 γραμμάρια
• αλεύρι αμυγδάλου 250 γραμμάρια
• κακάο 60 γραμμάρια 1%
• γάλα σε σκόνη 30 γραμμάρια 0%
• σόδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
• Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
Για τη Σάλτσα Σοκολάτας
• γάλα σε σκόνη 50 γραμμάρια 0%
• κουβερτούρα 200 γραμμάρια με στέβια
• κορν φλαουρ 15 γραμμάρια

Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε βραστό νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σε σκόνη, το κακάο και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού το σιρόπι. Προσθέτουμε την κρυσταλλική στέβια και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για το κέικ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την κρυσταλλική στέβια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το γάλα σε σκόνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε στον χυμό πορτοκαλιού την μαγειρική σόδα και προσθέτουμε το μείγμα στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά. Στην συνέχεια κάνουμε τρύπες στο κέικ και βάζουμε κουτάλα κουτάλα το σιρόπι στο κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει με το σιρόπι και στην συνέχεια ξανά χύνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στο σιρόπι την κουβερτούρα, το γάλα σε σκόνη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς. Αφήνουμε να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει σε κρέμα. Περιχύνουμε με την κρέμα την σοκολατόπιτα.

spot_img
spot_img