Υλικά
• 200γρ κουβερτούρα
• 400γρ μπανάνα
• 30γρ φυστικοβούτυρο
• ½ κ.γ κανέλα
• 1 τσιμπιά αλάτι (προαιρετικά)
• Ξηροί καρποί, κανέλα, τριμμένη κουβερτούρα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί) και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις μπανάνες, το φυστικοβούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή κρέμα. Αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια.
Για το γαρνίρισμα ανακατεύουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς με λίγη κανέλα και γαρνίρουμε τις μους. Προαιρετικά πασπαλίζουμε και με φλοίδες σοκολάτας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν.