16.8 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΨαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί και λαχανικά
spot_img

Ψαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί και λαχανικά

-

Υλικά
• 1 φρέσκο φαγκρί, περίπου 1⁄2 κιλό, καθαρισμένο
• 2 μέτρια κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
• 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
• 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
• 2 κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένα
• 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
• 1/4 μάτσο φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• χυμός από 1 λεμόνι
• 100 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ψαρόσουπα με φρέσκο φαγκρί, αλατοπιπερώνουμε το φαγκρί και το αφήνουμε σε σουρωτήρι, να «τραβήξει» το αλάτι και να νοστιμίσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, το σέλινο, τον μαϊντανό και 2 λίτρα νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε το φαγκρί και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα με κουτάλα.
Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το φαγκρί και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχτούν οι γνεύσεις και τα αρώματα.

spot_img
spot_img